Friday, August 2, 2013

AWAS!! SYIAH ADALAH MUSUH UMAT ISLAM..HATI-HATI!!

JUMAAT, 02 OGOS 2013
UMAT Islam di negara ini dan juga di seluruh dunia sedang menghadapti satu lagi ujian yang besar selain dari di caci, dihina sejak akhir-akhir ini. Golongan dan kefahaman Syiah kini sedang menyular di negara kita ini. Kajian selidik telah dibuat. Memang pengaruh golongan fahaman Syiah ini telah lama bertapak, tapi, kini ianya sudah menjadi satu ancaman kepada umat Islam di dunia amnya. Di Malaysia ajaran dan kefahaman puak Syiah ini telah berkembang. Maka, sudah wajarnya kerajaan kita mengorak langkah bagi menggekang dari ianya merebak kerana ianya dianggap merbahaya sebagi penyakit kanser, malah lebih bahaya dari itu. Mereka-mereka ini adalah golongan yang sesat dan akan menyesatkan umat Islam. 

Bagi pandangan IBM ini merupakan satu ancaman buat umat Islam di seluruh dunia. Islam sebenarnya harus di pertahankan. Semalam, IBM terbaca dalam sebuah akhbar bahawa Ulama tersohor, Dr. Yusuf al-Qardawi (gambar) telah mengisytiharkan golongan Syiah sebagai golongan kuffar serta merupakan musuh umat Islam keseluruhannya. Kenyataan keras itu telah disebut oleh Yusuf al-Qardawi dalam satu wawancaranya dengan stesen televisyen al-Jazeera dalam rancangan 'Syari'ah dan Kehidupan' pada bulan Jun tahun ini. Dengan lantang beliau berkata, golongan Syiah sebenarnya telah mengkhianati umat Islam dan perkara itu terbukti dengan pembunuhan saudara seakidah di Syria bersama-sama dengan puak Hizbollah. "Jangan panggil mereka Hizbollah, mereka selayaknya digelar Hizbosyaitan dan Allah tiada kaitan dengan mereka. Beliau menyeru seluruh umat melawan kuffar dan Syiah di dalam Hizbollah. Mereka ternyata kuffar tanpa sedikit keraguan. Mereka sedang menjalankan operasi etnik di Syria dengan tujuan membina negara Syria Barat di barat Syria, katanya dalam rancangan tersebut.

Kenyataan al-Qardawi tentang isu tersebut mendedahkan lagi siapakah Syiah sebenarnya terutama kesannya terhadap penyebaran fahaman itu ke seluruh dunia termasuk Malaysia. Malaysia baru-baru ini dikejutkan semula dengan isu Syiah dan pada masa sama tiga siri laporan khas telah dibuat dalam sebuah akhbar tempatn.  Sementara itu, Pendakwah bebas, Dr. Zahazan Mohamed pula berkata, Syiah bukan sahaja tidak diiktiraf sebagai Islam, malah kemunculan fahaman itu dianggap sebagai ejen Yahudi bertujuan menghancurkan umat Islam. Seterusnya, Yusuf al-Qardawi berkata, dengan terhasilnya negara baharu itu umat Islam akan dibahagi-bahagikan dan bertambah kecil. Oleh itu, beliau juga telah menyeru dalam khutbah solat Jumaat agar semua umat Islam seluruh dunia yang memiliki kekuatan dan alternatif segera menentang Iran dan Hizbosyaitan dengan membantu saudara-saudara mereka di Syria.

Di samping itu, beliau mengucapkan tahniah kepada saudara-saudara kita di teluk Arab atas keputusan, Hizbollah adalah organisasi pengganas dan jika mana-mana ahlinya ditemui di negara-negara Teluk akan dibunuh sebagai murtad kafir. Semoga Allah mengutuk Iran, ketua segala kejahatan dan semoga Allah mengutuk Hizbosyaitan dan tulang belakangnya di Iraq dan menyembuhkan mereka yang tercedera dan membebaskan mereka yang diculik. Seterusnya negara Syam yang dicintai akan kembali kepada kita, insya-Allah, katanya. Dalam temubualnya bersama stesen al-Arabiya juga bulan Jun, beliau turut mengakui para ulama di Arab Saudi lebih mengetahui secara mendalam mengenai bahaya Hizbollah dan gerakan Syiah Iran berbanding dirinya.

Kesimpulanya, apa yang telah dikatakan oleh ulama tersohor,  Dr. Yusof al-Qardawi itu memang patut kita ambil iktibar dan sentiasa berwaspada kerana golongan Syiah ini akan terus menjalankan kegiatan haram mereka dan akan menyesatkan lagi umat Islam amnya. IBM rasa bersyukur kerana apa yang kita dengar di dada-dada akhbar bahawa kerajaan kita sudah memulakan langkah dan mengawal akan kemasukan golongan Syiah ini di Malaysia. Sokongan dari umat Islam di negara ini juga amat-amat diperlukan. Laporkan kepada pihak yang berwajib sekiranya mendapat maklumat akan kegiatan golongan Syiah ini. Cegah sebelum parah. Wasallam ~ IBM

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...