Wednesday, October 14, 2015

PAS DILIHAT SEMAKIN BODOH, BANGGANG!!

RABU, 14 OKTOBER 2015
1437 H
SALAM, SALAM 1 MALAYSIA, SALAM MAAL HIJRAH, SALAM SEJAHTERA, SALAM PERPADUAN DAN SALAM SEHATI-SEJIWA


TIDAK mengapa jika PAS menolak kerjasama dengan UMNO. Tidak menjadi kudis pun kerana tanpa PAS pun UMNO boleh servive. UMNO tetap relevan dan pilihan rakyat terutamnya orang Melayu. Tapi, yang peliknya, PAS dilihat seperti hilang punca, hilang pondoman, hilang akal dah jadi semakin bodoh dan banggang. Kenyataan yang dibuat oleh pemimpin-pemimpin atasan PAS menunjukkan mereka benar-benar sudah 'tenat' setelah di tendang keluar dari Pakatan Haram oleh rakan kongsinya, DAPigs. IBM kesian tangok PAS sekarang ini. Dah tiba masanya PAS membuat rombakan besar-besar supaya menganti atau memberi laluan kepada pemimpin-pemimpin muda mereka bagi menggantikan pemimpin-pemimpin mereka (PAS) yang kini dilihat sudah hilang punca, idea. 
Mereka (pemimpin2 veteran PAS) kelihatan sudah 'nyanyuk' seperti mantan Perdana Menteri, Tun Mamak Mahathir Kutty yang seban hari 'meroyan' seperti orang gila. IBM ingin menarik perhatian kepada semua pembaca diatas ucapan bodoh dari Pengarah Pilihanraya PAS Pusat, Datuk Mustafa Ali. Beliau menegaskan parti itu tetap tidak akan menjalin kerjasama politik dengan UMNO, juga Pakatan Harapan. Sebaliknya, beliau berkata, PAS hanya akan kekal bekerjasama dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) sahaja. Huhuhu...kan pelik tu. IBM nak tanya pada PAS. PKR tu dari gabungan mana? Tidakkah PKR itu dari gabungan 'Pakatan Harapan' yang mana DAPigs berada sama didalam Pakatan Harapan dan adalah rakan kongsi PKR. 
Jadi, ini bermakna PAS terpaksa berhadapan dengan DAPigs sekali lagi walaupun cakap-cakap bodoh dari Sertiausaha PAS bahawa PAS tidak akan menjalin kerjasama politik dengan DAPigs. Nak jaling apa jadahnya kerana DAPigs tolak PAS. PAS juga tidak serik-serik dan belajar dari kesilapan lampau bahawa PKRlah dalangnya yang membuat PAS ditendang keluar dari Pakatan.  Sekali lagi IBM tegaskan disini, tidak mengapa PAS menolak kerjasama degan UMNO, tidak ada ruginya. Biarkan lah PAS dengan omong-omong kosongnya yang mana mereka hanya layak di gelar 'pembangkang' dulu, kini dan selamanya. Maka, kesimpulannya, PAS sengaja ingin mencari nahas dan sekali mereka ingin lihat 'punggung' mereka akan di tendang oleh DAPigs dan PKR.
Bagi IBM, PKR hanya memerlukan kerjasama dengan PAS semata-mata untuk PRU ke-14 yang akan datang ini. Mereka (PKR) memerlukan sokongan dari ahli-ahli PAS bagi mengundi calon mereka di PRU nanti. Itu jelas dan realistik. PAS tetap akan di perkuda-kudakan oleh PKR. Jadi, disini, IBM membuat kesimpulan bahawa mentaliti pemimpin-pemimpin atas PAS yang menolak kerajasama dengan UMNO adalah satu langkah yang salah dan akan merugikan diri mereka sendiri. Wasallam. Dari saya ~ IBM#PJUtetapdihatiku.
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...