Wednesday, August 19, 2015

SETELAH BERSTATUS 'MAK JANDA' SEMAKIN BIOL KEPALA OTAK SI NURUL IZZAH NI...

RABU, 19 OGOS 2015
ADA je yang tak kena bagi keluarga si al-juburi ni. Dah masuk penjara pun ada lagi yang tak kena bagi mereka. Mereka (keluara Anwar) melalui jurucakapnya, Nurul si janda muda menuduh bermacam-macam dan cuba menyalahkan pihak penjara. Kononnya, ekoran timbul dakwaan usaha menjatuhkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar mendakwa pihak penjara mengurangkan akses kepada bapanya, Anwar Ibrahim. Bercakap kepada pemberita hari ini, Nurul Izzah mendakwa pihak penjara turut membatalkan lawatan Menteri Besar Selangor Mohamed Azmin Ali sebaik sahaja dakwaan usaha menggulingkan kerajaan dibangkitkan. Menurut Izzah, sejak seminggu lalu, terutamanya selepas khabar angin beberapa ahli Umno cuba membeli atau menyiapkan kenyataan Akuan Bersumpah (SD), pihak berkuasa penjara menyekat akses ke atas Anwar. Maksudnya daripada segi lawatan ke atas keluarga, akses kepada doktor dan peguam. Ini semua seolah-olah bermotifkan politik. "Lawatan Azmin atas kapasiti Anwar yang masih penasihat ekonomi negeri Selangor juga dibatalkan serta-merta.
Izzah juga menyalahkan DS Zahid Hamidi apabila kenyataan pelbagai teori yang dikeluarkan oleh Zahid.  Anak sulung bekas ketua pembangkang itu juga mendakwa bukan lawatan keluarga Anwar sahaja yang disekat, bahkan ia melibatkan pemimpin pembangkang, peguam dan keluarga. Mereka cuba menghalang pemimpin pembangkang, sama ada Lim Kit Siang, Rafizi Ramli atau Azmin daripada bersalam dengan beliau semasa di mahkamah. Mereka mengurangkan masa pertemuan dengan peguam daripada 2 jam kebiasaannya kepada kurang 45 minit, kurangkan akses ke perpustakaan di mana Anwar berada dalam penjara kebanyakan masa dan masa lawatan keluarga juga dikurangkan, katanya. Minggu lalu, Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mendakwa wujud usaha untuk menjatuhkan Perdana Menteri DS Najib yang sedang dirancang pemimpin Umno dengan sokongan ahli Parlimen pembangkang. Beliau berkata mereka sedang mendapatkan tandatangan kedua-dua ahli Parlimen BN dan pembangkang untuk SD bagi menukar kerajaan.
Sementara itu, Nurul Izzah mendesak kerajaan supaya bersikap lebih prihatin terhadap keadaan kesihatan ketua umum PKR itu yang kini ditahan di penjara Sungai Buloh atas kesalahan meliwat bekas pembantunya. Beliau berkata ini kerana keadaan kesihatan bekas ketua pembangkang itu kini semakin buruk hingga menyebabkan ketidakselesaan dan kesakitan yang berpanjangan. Beliau memohon agar bapanya, Anwar Ibrahim dibenarkan untuk diperiksa oleh doktor pilihan keluarga secara konsisten dengan kadar segera seperti yang diminta sebelum ini," katanya dalam sidang media di ibu pejabat parti itu pagi ini, Rabu. 
Beliau juga perlu dimasukkan ke dalam wad dengan serta-merta dan fisioterapi yang telah disyorkan oleh pihak Hospital Kuala Lumpur dibenarkan berlangsung sebarang kerap yang perlu, katanya. Bagi IBM, Nurul seolah-olah seperti 'menangguk di air yang keruh'. Menyalahkan pihak tertentu bagi tujuan memberi perhatian kepada bapanya. Sakit tak sebeberapa, kecoh yang lebih. Memang kepada otak si janda muda ni dah biol. Kepada Nurul Ezzah, janganlah mencari seribu alasan dan menyalahkan pihak lain. Kalau dah bapa tu seorang 'banduan', taklah nak diberi layanan kelas pertama pulak. Hilang akal ke apa si Nurul ni? Ini penjara, bukan Hotel. Banggang!. Wasallam. Ikhlas dari saya ~ IBM
"INGAT JANDA BERHIAS INGAT NURUL IZZAH"
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...