Sunday, January 10, 2016

KAK WAN@NENEK KIPAS DAH MULA JADI PEMIMPIN 'DIKTATOR'. MACAM MAMAK MAHATHIR LE PULAK!!

AHAD, 10 JANUARI 2016
Jangan Campur Tangan Urusan Dalaman Parti-Parti Sekutunya - Wan Azizah

KOMPONEN Pakatan Pembangkang baharu yang dikenali sebagai Pakatan Harapan diingatkan supaya tidak campur tangan dengan urusan dalaman parti-parti sekutunya. Ketua Pembangkang, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, teguran atau kenyataan terbuka boleh disalahtafsir konon wujudnya pergolakan dalaman antara mereka. Dengan adanya Perjanjian Pakatan Harapan ini, InsyaAllah jika ada pun sebarang pertikaian selepas ini, Wan Azizah harap mereka kembali kepada prinsip dan kaedah yang sama-sama kita meterai hari ini.
Mengikutnya, setiap gerak geri kita diperhatikan. Marilah kita mengambil iktibar dari harapan rakyat dengan membuktikan bahawa kita boleh menampilkan kesatuan politik yang paling jitu di antara semua parti-parti politik yang ada sekarang,” katanya. Dr Wan Azizah yang juga Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) berkata demikian ketika berucap pada majlis menandatangani Perjanjian Pakatan Harapan antara partinya, DAP dan Parti Amanah Negara (Amanah) semalam, Sabtu.
Selain itu, Dr Wan Azizah berkata, beliau yakin bekas pemimpin pembangkang, suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu kepimpinan Pakatan Harapan belajar daripada kegagalan kerjasama politik pembangkang sebelum ini. “Tugas membentuk dan mengharmonikan satu pakatan pembangkang yang kuat, mampan dan kekal lama bukanlah tugas enteng. Beliau cukup yakin bahawa Anwar yang dipenjara, mahukan supaya mereka (pembangkang) belajar dari pengalaman lepas, ambil iktibar dari kesilapan mahupun kelemahan untuk bermaufakat bermuafakat.
Tapi....hakikatnya, Wan Azizah kini sudah lebih matang, dan ingin menonjolkan dirinya bahawa beliau boleh menerajui Pakatan Pembangkang dan mengikut 'telunjuk jarinya'. IBM juga dapat rasakan bahawa krektor-krektor yang dimilik oleh Wan Azizah sekarang ini adalah hasil dari tunjuk ajar dari suaminya yang didalam penjara bagaimana untuk mengemudi sesebuah kapal supaya tidak karam. Maka, sifat dan krektor sebagai seorang pemimpin yang 'diktator harus ada didalam jiwa seorang pemimpin seperti Wan Azizah. 
Ini kerana, suaminya, Anuar Ibrahim masih mahu keluarga mereka (Anwar family) menerajui dan terus memimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pakatan Harapan sampai 'mampus'. Maka, tidak salah jika IBM membuat andaian bahawa sikap-sikap 'diktator' sudah mula menjelma dalam diri Wan Azizah demi untuk servival politiknya. Mungkinkah Wan Azizah akan lebih 'diktator' dari mantan Perdana Menteri, Mamak Tun Mahathir?.....tungguuuuuu!.Dari saya - IBM #UMNOPJUTETAPDIHATIKU.

5 comments:

 1. sangat jahat admin ada kah patut pi samakan dengan tun mahathir??
  ingat yang terkeluar ini lagi jahat.tun tidak ada kena mengena dengan isu ini..bertapa lidah umno ini lagi zalim

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lidah umno ni pun cari makan bro...hehehe faham2 sajalah.

   Delete
  2. ibm- abd razak kasim,
   Salam semua. Saya x jahat. yg jahat korang tu pembaca. Lidah pembangkang lagi jahat & zalim....huhuhu...

   Delete
 2. ibm-Mohamed Noor,

  Yg baca ni pun apa kurang....cari publisiti....maknaya cari mkn juglah tu...huhuhuu..

  ReplyDelete
 3. Nanti orang ckp dah tua tapi bodoh kang marah pulak,ingat lagi tak ayat ini sape pernah tujukan pada kau admin,kalau masih ingat bagus.Nak cari makan apakejadah aku ni neutral bukannya ahli pembangkang dan ahli umno pun tidak.Aku berlandaskan pada jalan kebenaran.Ni aku tambah lagi sikit dah makin selengeh nampak.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...