Friday, July 12, 2013

KHALID GEREJA TEWAS DI BULAN RAMADAN, GAGAL SAMAN DATO HAMIDAH??..KAH..KAH..KAH!!

JUMAAT, 12 JULAI 2013

INILAH agaknya gambar yang membuat Khalid Samad jadi sawan dan menyaman Dato Hamidah Osman Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Rapat, Perak juga Ketua Penerangan Wanita Umno Malaysia. Hehehehehe...ketawa beso IBM dibuatnya, tak sama dengan ketawa seperti tajuk topek yang diatas. Kan apa, geli hati tengok si Samad ni. 

Sumber yang IBM dapat, Ahli Parlimen Shah Alam dari PAS, Khalid Samad (gambar atas) kalah dalam saman fitnah terhadap bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Rapat, Perak berhubung tulisan di blog yang menyiarkan gambarnya memakai jubah paderi Kristian. Mahkamah Tinggi Shah Alam menolak saman Khalid kerana beliau gagal mengemukakan tulisan blog asal yang beliau dakwa sebagai artikel berunsur fitnah.


Hakim Datuk Hashim Hamzah memerintahkan Khalid untuk membayar kos mahkamah sebanyak RM20,000. Khalid 55, menyaman Hamidah yang juga Ketua Penerangan Wanita Umno kerana dikatakan menggunakan gambar “superimposed” nya memakai baju jubah paderi di blognya pada Januari 2010 di blognya http://hamidahosman.blogspot.com.

Khalid yang juga Pesuruhjaya III PAS Selangor mendakwa dalam satu tulisan Hamidah di blognya bertajuk “Bersatulah Umat Islam kali ini” itu menggambarkan dirinya sebagai paderi Kristian dan sudah murtad. Blog itu sudah ditutup sejak September 2011. Alahai Khalid. Apa le ada dengan gambar superimposed tu. Salah ke orang Pas pakai baju paderi Kristian tu?. Kan Pas "For All", maka tak salahlah YB Dato Hamidah menyiarkan gambar tersebut di blognya.

Apapun, dah kalah tu kalahlah. Bayar je lah kos Mahkamah tu. Nasib baik tak kena berjuta-juta. Kalau tidak tak raya le si Khalid ni tahun ini. Selamat berbuka kepada semua ~ IBM

 TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA

1 comment:

  1. http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/24159-mahkamah-rayuan-sahkan-hamidah-fitnah-khalid
    Akhirnya kebenaran terbongkar. Amacam...bayar sajelah ....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...