Thursday, November 20, 2014

APA FAEDAHNYA BULI-MEMBULI NI? DAPAT APA? AKHIRNYA.....

KHAMIS, 20 NOV 2014
ITULAH. Masa nak buat tu tak fikir habis-habis apa akan jadi dan kesannya. Terlalu ikutkan perasaan, maka tanggunglah sendiri. Sekarang menyesal tak sudah. Insiden di bawah ini kita jadikan sebagai satu contoh dan tauladan. Jangan jadi pembuli jalan raya. Memandulah dengan cara yang berhemah :

[Mahkamah Majistret pada Khamis menjatuhkan hukuman denda RM1,000 kepada pemandu teksi yang didakwa menampar dan mencubit seorang wanita sehingga mendatangkan kecederaan. Majistret Nuraminatul Mardiah Mohd Noor turut mengarahkan Chong Kim Fah,48, dipenjara selama dua bulan jika gagal membayar wang denda tersebut. Majistret menjatuhkan hukuman kepada Chong selepas dia mengaku bersalah menyebabkan kecederaan kepada Tan Yun Ceat,26,. Chong didakwa menampar Tan di Jalan Angkosa pada pukul 7.40 pagi pada 17 November lalu. Tan membuat laporan di Balai Polis Dang Wangi selepas kejadian itu berlaku ketika memandu dari Bandar Menjalara ke Jalan Raja Chulan melalui Jalan Angkosa, 7.40 pagi Isnin.

Laporanya, ketika itu dua buah kereta diletakkan di tepi jalan tersebut, dan secara tiba-tiba teksi itu muncul di tempat di depannya. Pemandu teksi itu membunyikan hon apabila dia tidak mahu berundur dan berkata mahu melanggar keretanya. Selepas itu, Chong keluar dari teksi dan terus menamparnya. Bagaimana sekiranya teman lelaki wanita tersebut ada bersama ketika itu? Kan jadi gaduh besar. Kepada pemandu teksi ni, awak tu 'duta kecil' yang di iktirafkan oleh kerajaan. Tunjukkanlah tauladan yang baik. Nampak di pelancong asing, kan malu dan negar kita Malaysia dapat nama yang buruk. Lain kali pakai otak sikit. Ok]. Wasallam ~ IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...