Thursday, November 13, 2014

APA KUASA PEMUDA PARTI AJARAN SESAT (PAS) BANTAH OPERASI KHAS JPJ?...UNDANG-UNDANG NI BAPAK DIORANG PUNYA KE?..PUIIII!

KHAMIS, 13 NOV 2014
PEMUDA 'Parti ajaran Sesat' (PAS) ni dah tak ada kerja lain kot. Parti sendiri berserabut, penuh dengan amalan songsang, pandai-pandai pulak nak halang dan ajar orang. Apa, diorang ingat undang-undang dan negara ni bapak depa yang punya. Semalam diberitakan Pemuda PAS menghantar memorandum bantahan kepada Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) kerana menjalankan operasi khas membanteras penggunaan lampu strobe, lampu HID dan nombor pendaftaran kenderaan tidak mengikut spesifikasi. Sayap kanan parti Islam itu berhujah, operasi itu menyebabkan kesulitan kepada pengguna jalan raya, termasuk berdepan tindakan saman, serta menyebabkan kesesakan lalu lintas. Malah, kata Pemuda PAS, alasan yang diberikan dalam isu tertentu, seperti penggunaan nombor plat, “amat tidak rasional”. Tidak pernah ada suatu bukti atau kaji selidik atau dapatan daripada mana-mana pihak seperti MIROS (Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia) atau Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR) atau Polis Diraja Malaysia yang menyatakan nombor pendaftaran tidak mengikut peraturan adalah salah satu punca kemalangan, memorandum itu dipetik. 

Memorandum tersebut diserahkan oleh Ketua Pemuda PAS Suhaizan Kaiat dan diterima bahagian Komunikasi Korporat JPJ di ibu pejabat jabatan itu di Putrajaya. PAS juga menuntut penangguhan operasi itu dibuat, membatalkan saman dan mengkaji semula peraturan terbabit khususnya Kaedah-Kaedah Kenderaan Motor (Pendaftaran dan Perlesenan) 1959. Maka, dengan hujah-hujah yang tidak berasas itu, IBM cadangkan supaya Pemuda PAS ni balik Kampung jika tak mahu tengok jalan raya sesak dan sebagainya. Di Kampung pun kini, jalan dah sesak macam di bandar jugak. Ini jelas menunjukkan Pemuda PAS ni ketinggalan zaman dan kalut. Kalau bapaknya sesat, maka anaknya pun sesat. Dari segi penggunaan lampu strobe, lampu HD pula, IBM setuju dengan kajian yang dibuat oleh JPJ. Ianya amat-amat berbahaya. 

Jika kereta yang menggunakan lampu strobe, kita dihadapan memang dapat merasa kesannya akan pancarannya yang begitu tajam hingga boleh membuat mata kita bersilau dan sekali gus pemandangan kita menjadi kabur. maka, elok benarlah kalau JPJ melarang dan mengharamkan penggunaan lampu tersebut. Kalau Pemuda PAS setuju dengan penggunaan lampu tersebut, boleh suruh diorang mampus. Kalau ia pun nak buat bantahan, berpada-padalah. Ini tidak, langsung tak pakai otak, tak berasas dan tak ada idea-idea yang bernas bagi membantu atau menambahkan baik sistem atau undang-undng yang ada. Bagi mereka (PAS), jika tidak mengikut selera atau cita rasa mereka, maka, bantah dan buat demostrasilah jalan terakhir mereka. Itulah kerja pembangkang sial ni., memang bodoh dan bahlol. Kepada JPJ teruskan operasi tersebut demi untuk kebaikan semua. Wasallam ~ IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...