Tuesday, December 30, 2014

NAHAS AIRASIA INDONESIA : TONY FERNANDES MOHON MAAF KEPADA WARIS MANGSA

SELASA, 30 DIS 2014
APA lagi yang hendak dikata. Ianya bukan diminta, segalanya ketentuan dari Allah SWT.  Jesteru, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes mengeluarkan permohonan maaf kepada ahli keluarga mangsa nahas pesawat AirAsia Indonesia QZ8501 pada Selasa selepas serpihan ditemui terapung di perairan kawasan operasi mencari, dikatakan milik pesawat itu. Jiwa beliau diselubungi dengan kesedihan buat keluarga yang terlibat dalam QZ8501. Bagi pihak AirAsia,beliau mengucapkan takziah kepada semua. Sukar untuk beliau gambarkan perasaan beliau ketika ini dan beliau bergegas ke Surabaya. Apa sahaja yang kita boleh lakukan di AirAsia, kita akan lakukan, katanya di akaun Twitter miliknya sebaik sahaja pasukan operasi mencari Indonesia menemui mayat berhampiran dengan lokasi di mana serpihan dijumpai. 

Manakala Ketua Penerbangan Awam Indonesia, Djoko Murjatmodjo pada petang Selasa berkata, mereka pasti "95 peratus" bahawa serpihan yang dikesan itu milik pesawat yang hilang (QZ8501), selepas terputus hubungan dengan pusat kawalan udara trafik pada awal pagi Selasa, dalam penerbangan dari Surabaya ke Singapura. Stesen televisyen Indonesia, TVOne turut menyiarkan rakaman secara langsung mengenai pasukan mencari dan menyelamat (SAR) menemui objek yang kelihatan seperti mayat terapung di perairan.

Sementara itu, beberapa media melaporkan sebanyak enam mayat ditemui setakat ini, dan dijangka dibawa ke Pangkalan Bun di Kalimantan. Sebuah pesawat operasi mencari turut mengesan 'bayang' di dasar laut yang menyerupai bentuk sebuah pesawat, dipercayai milik pesawat yang hilang. Salam takziah kepada semua keluarga mangsa, harap tabah menghadapi segala dugaan. segala-galanya adalah ketentuan dari Allah SWT. Oleh itu, jangalah pula insiden sedih ini di politikan. Wassallam ~ IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...