Friday, January 30, 2015

NIZAR 'SEWEL' DIDAKWA KALI KE 2 KERANA MEMFITNAH NAJIB. AMBIK KO!!

JUMAAT, 30 JANUARI 2015
NAK kata dia ni 'sewel' tidak jugak. Tapi, mirip orang 'gila kuasa' ada kat dia ni. Apa tidaknya, bagai nak gila jadinya si Nizar ni bila Barisan Nasional (BN) dapat merampas kembali negeri Perak dari Pakatan haram. Masa tu dia dah duduk syok sebagai Menteri Besar Perak. Alih-alih, terpaksa turun dari takhta Menteri Besar. Apa lagi, meroyan tak sudah le si Nizar ni. Di beritakan sampai sekarang dia masih lagi meroyan. Oleh kerana tidak puas hati, dan ingin membalas dendam, si Nizar ni jadi tukang 'fitnah' pulak. Ramai yang jadi mangsa fitnahnya. Tapi, yang peliknya orang yang difitnahnya itu dihukum, dan akhirnya terpaksa membayar ganti rugi kepada si Nizar atas dasar fitnah. Contohnya Utusan Malaysia, portal pro kerajaan di perintah bayar ganti rugi kepada si  Nizar ini kerana kes fitnah. Dan...Perdana Menteri DS Najib tidak kecuali dari di fitnah oleh si sewel Nizar ini.

Baru semalam berita melaporkan, bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin didakwa semula di Mahkamah Sesyen di sini, atas tuduhan memfitnah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak pada 2012. Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Changkat Jering, didakwa memfitnah dengan menyatakan dalam ucapannya kepada orang ramai di Taman Desa Pakatan di sini, antara jam 9 malam dan 12 tengah malam pada 23 April 2012, suatu tohmahan dengan mengetahui perbuatan itu akan merosakkan nama baik Perdana Menteri. Dia didakwa mengikut Seksyen 500 Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga dua tahun atau denda atau kedua-duanya. Mohammad Nizar yang didakwa di hadapan Hakim Noor Hayati Mat bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan meminta dirinya dibicarakan. Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM2,000 bersama seorang penjamin dan menetapkan kes itu disebut semula pada 6 Mac depan. 

Pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya Yusaini Amer Abdul Karim manakala Mohammad Nizar diwakili barisan peguam diketuai Hatim Musa. Mohammad Nizar sebelum ini dilepas tanpa dibebaskan oleh Mahkamah Sesyen di sini pada 13 Januari lalu terhadap pertuduhan sama, selepas mahkamah menerima bantahan awal dikemukakan pihak pembelaan terhadap saman yang dikenakan ke atasnya. Mohammad Nizar melalui peguam Datuk Mohd Yusof Zainal Abidin mengemukakan bantahan awal dengan alasan aduan yang dibuat terhadapnya tidak mengikut aturan yang ditetapkan dan Mahkamah tidak sepatutnya membuat keputusan meneruskan kes itu. 

Biasalah tu. Bila kena kat batang hidung depa, semuanya tak ikut peraturan. Mahkamah tak adil lah, bermacam-macam tomahan depa (PAS) buat. Bila menang kes, tidak pulak kata Mahkamah tak ikut peraturan. Memang gampang@anak haram pemim pin-pemimpin PAS ni. Maaf le kasar sikit pada hari Jumaat ni. Tengah marah ni. Tapi....dah reda sikit. Apapun, teruskan dakwaan kerana fitnah ni dah semacam 'santapan' bagi pembangkang.  Wassalam ~ IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...