Tuesday, April 3, 2012

Dah lama Dah....Kak Jijah Memang Dah Lama Tak Bertegur Sapa Dengan Shamsidar...!!BEKAS Pengasas Parti Keadilan Rakyat (PKR), (tak payah sebut nama le ye), mendedahkan bahawa Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan isteri Timbalannya, Shamsidar Taharin tidak berkomunikasi antara satu sama lain.

Sumber yang IBM dapat, bekas pengasas PKR tu membuat kesimpulan itu berdasarkan pemerhatiannya selama 12 tahun dalam PKR sebelum meninggalkan parti itu untuk menyertai MCA pada Januari 2011. 12 tahun?...lamanya tu.

Menurut beliau, riak wajah Shamsidar pernah dilihat berubah apabila bertembung dengan Wan Azizah yang juga isteri Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam majlis-majlis anjuran parti berkenaan.

Ini jelas menunjukkan ianya seolah-olah ada sesuatu yang tidak kena antara Wan Azizah dan Shamsidar pada ketika itu. Bagaimanapun, menurut beliau kurang pasti status hubungan mereka selepas keluar PKR, jelasnya kepada salah sebuah media cetak milik Umno. Apapun, ada kebenarannya cerita tersebut. Kalau tak percaya, cuba lihat gambar sebelah ni. 

Kenapa Wan Azizah@Kak Jijah duduk bersebelah dengan si Khalid gagap, kenapa tidak disebelah Anwar, kan Anwar tu suami dia?...atau adakah ianya satu 'protokol' bagi kerajaan Negeri Selangor yang mana pemimpin tertinggi di dalam PR tidak boleh duduk bersebelahan dengan pasanganya dalam apa-apa program?

Dan...lihat raut muka kak Jijah, masamnya. Mesti ada yang tak kena. Dalam hal ini, kak Jijah tahu, Anwar tahu, Shamsidar tahu, dan, si Khalid gagap ni pun tahu juga ke?. IBM percaya penuh dengan apa yang dikatakan oleh bekas pengasas PKR tu...memang ada asasnya, faktanya. Memang Anwar dan Shamsidar ada hubungan sulit. Dah lama dah. Anda semua nilai dan fikir-fikirkan lah sendiri. ~ IBM

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA

4 comments:

 1. bodoh and speculative... tak abis2 mengarut..!!

  ReplyDelete
 2. Salam Khairul,

  apa yg mengarutnya...x btl ke cerita tu...jgn mare kalau u di pihak sana...terimalah hakikatnya..:)

  ReplyDelete
 3. Kata Rafizi dari speculation kadang-kadang jadi kenyataan...

  ReplyDelete
 4. Salam Jaja,

  Apa yg Rafizi speculate dan jadi kenyataan. Nak juga tahu...hehehehe..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...