Tuesday, April 17, 2012

Selangor Lubuk 'Rumah Urut'...Apa Kerajaan PR Buat???..

'MISI TAWAN KEMBALI NEGERI SELANGOR'
Rumah Urut Bak Cendawan Di Kota Damansara...Antara Sebab Kenapa Pakatan Rakyat Mesti Di Humban Dari Negeri Selangor......

SUBANG – Kota Damansara hari ini dilihat sebagai `lubuk’ rumah urut di Malaysia kerana bilangan rumah urut di sini bercambah bak cendawan tumbuh selepas hujan.

Penyelaras DUN Kota Damansara, Datuk Megat Firdouz Tan Sri Megat Junid (gambar) berkata, seluruh negara sudah tahu, khususnya di peringkat negeri Selangor bilangan rumah urut di Kota Damansara ini telah berlipat tiga empat kali ganda daripada jumlah yang ada sebelum ini.
“Pertambahan ini menyebabkan setiap kawasan perumahan dan perniagaan baru di sini, rumah urut ini berleluasa sehinggakan setiap lorong kedai, ada sehingga tiga, empat rumah urut. Malah ada antaranya dibuat di luar spesifikasi kebenaran yang sepatutnya dibuka secara terbuka.
“Tapi kebanyakannya rumah urut ini dibuka di tingkat atas dan tertutup. Saya yakin pihak PBT tahu kewujudan rumah urut ini, tetapi dibiarkan. Mengapa boleh jadi begini?,” ujarnya yang juga Timbalan Ketua UMNO Bahagian Subang.
Dalam masa yang sama, masalah sampah turut menghantui bukan sahaja penduduk di Kota Damansara, malah Kg Subang yang di bawah pentadbiran MPSA dan MPPJ.
“Sampah tidak diambil secara berkala yang menimbulkan bau busuk dan pencemaran, khususnya di pekan Subang dan Kota Damansara. Ini membuktikan wujud kelemahan-kelemahan dan sikap tidak ambil peduli pihak-pihak berkuasa yang sepatutnya mengambil peranan pro-aktif untuk menjaga keselamatan dan kesejahteraan penduduk di kawasan DUN Kota
“Malah di Kota Damansara hari ini,  wujud gerai yang menjual burger babi di Damansara dan kawasan sekitar. Kawasan yang dinamakan The Strand, yang selama ini tidak pernah berlaku sebelum ini. Saya rasa pelik, bagaimana pihak PBT boleh terlepas pandang dengan perkara-perkara yang sensitif sebegini,” tambahnya.
Tambahnya, jika dulu Kota Damansara ini merupakan satu kawasan pembangunan elit yang bersepadu, yang memberi kesejahteraan kepada semua penduduknya tetapi pada hari ini telah bertukar menjadi bandar satelit kancah maksiat yang begitu ketara.


p/s : IBM KATA, "Inilah jadinya jika terlalu mengikut telunjuk DAPig. Lama kelamaan negeri Selangor manjadi negeri MAKSIAT yang tersohor. Kenapa boleh jadi begitu?...sebab..Menteri Besarnya 'kayu', gagap, bahlol, dan partinya pula Parti Kencing Rakyat'...elok le tu. Selama-lamanya jadi 'baruah DAP."


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA

SAYANGI SELANGOR YAKINI BN
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...