Thursday, April 19, 2012

'MAHASEWEL' Di Dataran Merdeka Di Serang??..AKTIVIS-AKTIVIS mahasiswa yang berkhemah di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur dalam kempen mereka menuntut pemansuhan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), mendakwa mereka telah diserang oleh sekumpulan individu, yang menurut mereka kumpulan samseng, awal pagi tadi.

Aktivis itu yang berkhemah di Dataran Merdeka buat hari keenam hari ini, diserang sekitar 2.45 pagi tadi.
Mesej mengenai serangan itu disebarkan menerusi laman sosial Facebook dan Twitter.
Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Muhammad Safwan Anang ketika dihubungi awal pagi ini mengesahkan mereka diserang dan beberapa aktivis dimasukkan ke hospital.
"Ya, kami semua diserang 60 gengster, tidak tahu siapa (mereka) dan mereka merobohkan semua khemah kami. Kami disepak, diterajang, ditumbuk dan dihalau dari Dataran. Tapi kami masih tetap di sini. Seorang sedang dapat rawatan kecederaan telah dihantar ke Hospital KL.
"Masa itu kami dalam 40 orang. Yang cedera ringan dalam lima orang sebab dipukul. Seorang dibawa ke hospital," katanya lagi.
Rakaman serangan dan kekecohan ketika insiden turut dimuatkan dalam YouTube di bawah tajuk"Mob of 40 attacking students at Dataran Merdeka".

EKORAN DARI INSIDEN TERSEBUT, PEMUDA PAS MENAWARKAN KHIDMAT GANGSTER UNTUK SERANG BALAS :

Salah satu mesej Twitter menyebut individu kumpulan memberi amaran akan datang selepas ini.
Sementara satu lagi mesej pula menyebut seorang aktivis wanita, yang berada dalam khemah, telah ditendang beberapa kali dan ditarik keluar oleh penyerang.
Malah, beberapa mesej mengaitkan insiden itu dengan parti politik tertentu memandangkan seorang dua penyerang ada memperkenalkan diri mereka sebagai anggota sayap pemuda sebuah parti.
"Kami tidak akan tunduk kepada keganasan. Dataran Merdeka milik rakyat," tulis akaun occupy dataran.
Aktivis mahasiswa berkhemah di Dataran Merdeka sejak Sabtu lalu selepas mengadakan demonstrasi meminta kerajaan memansuhkan pinjaman PTPTN.
p/s : IBM KATA, "bagus le tu. Nasib baik tak ada yang cedera teruk. Apa, diaorang ingat Dataran Merdeka tu bapak diorang punya ke. Menyusahkan orang ramai je. Lepas ni, pembangkang mesti ambil kesempatan akan menuduh bahawa UMNO lah dalangnya diatas serangan tersebut, dan UMNO lah yang hantar 'gangster' untuk serang dan menakut-nakutkan Mahasewel tu, tapi, terkini, mahasewel  bangap ni tidak lagi rasa takut dan terancam kerana Pemuda PAS akan jadi body guard depa, nak jaga keselamatan mahasewel le konon. HAMPEHH!!."
SUMBER : #SH ~ TERIMA KASIH
DAN..TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...