Thursday, May 22, 2014

GRANTEE 12 ORANG PECAH MASUK DUN AKAN DIDAKWA KERANA MEREKA ORANG UMNO

KHAMIS, 22 MAY 2014
POLIS menahan 12 lelaki yang bertindak menyerbu masuk ke dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang pada Rabu. Ketua Polis Daerah Timur Laut Asisten Komisioner Mior Faridalatrash Wahid berkata, kesemua mereka ditahan mengikut Seksyen 427 dan 448 Kanun Keseksaan kerana merosakkan harta awam. "Seramai 12 orang yang ditahan terdiri daripada ahli Umno dan beberapa pertubuhan bukan kerajaan. "Perintah reman terhadap mereka akan dimohon pada Khamis," katanya pada sidang media Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut di sini.
Mior Faridalatrash menambah, ketika beberapa lelaki menyerbu masuk ke dalam DUN, terdapat anggota polis sedang mengawal dan cuba menghalang. Jelasnya, berikutan kekecohan itu juga, anggota tambahan telah dihantar untuk membuat kawalan. "Pihak keselamatan DUN telah membuat laporan polis berhubung kejadian tersebut di Balai Polis Pantai pada pukul 4.35 petang.
Sehubungan itu, polis akan mendapatkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di DUN untuk dijadikan bukti selain mengesan suspek yang terlibat, katanya. Beliau berkata, Ahli Dewan Undangan Negeri Seri Delima RSN Rayer turut membuat laporan polis di Balai Polis Jelutong kerana berasa dirinya terancam.

* IBM dah agak dah. Sudah tentu mereka-mereka yang memecah masuk ke dalam DUN akan didakwa. Bagi IBM, mereka menceroboh masuk bukan kerana  suka-suka, tapi  dah tak tahan dengan kerenah keling paria seko tu. Mereka mahu bersemuka dan tuntut mohon maaf dari si keling tersebut yang begitu lantang dan celupar 'mencelaka' kan orang melayu. Mana boleh tahan beb! Tapi, apa boleh buat, negeri depa (pembangkang) punya, polis pun terpaksa akur. Sabo je korang. IBM pasti sudah tentu ada yang akan datang jamin sekiranya korang kena reman. Wasallam * ~ IBM
"TERIMA KASIH LAH JIKA KORANG MASIH KAT SINI LAGI"
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...