Monday, May 26, 2014

ZAHID SELAR PENIAGA CINA YANG TAK KENANG BUDI

ISNIN, 26 MAY 2014
NAIB PRESIDEN Umno hari ini menyuarakan perasaan kesalnya terhadap masyarakat Cina, terutamanya yang terlibat dalam perniagaan, memilih DAP dalam pilihan raya apabila sudah berjaya. Kalau sekali lagi orang Teluk Intan memilih DAP, saya sedih. Orang Melayu sedih, orang India lagi sedih, Cina tak apalah, dia berniaga macam-macam. Tetapi kalau tak ada org Melayu dan orang India tolong, beli barang dia, dia pun tak boleh berniaga. Betul tak ? Orang Melayu dan India tolong peniaga-peniaga Cina, betul tak? Dia dah senang, dia pun pilih DAP. Tak kenang budi, betul tak ? soalnya sambil disambut laungan “betul” oleh hadirin. 

Zahid berkata demikian dalam perjumpaan dengan ketua-ketua masyarakat di Kampung Durian Sebatang in Teluk Intan. Beliau juga menyeru semua pihak, tidak kira Melayu, Cina dan India, memajukan daerah hilir Perak itu dengan memilih calon BN supaya semua kaum tiada masalah. Betul saya Melayu, tetapi (tidak kira) Melayu, Cina, India, kita berada dalam keluarga besar, satu Malaysia, katanya lagi. Apapun, memang bangsa Cina dari dulu dan kini memang tak pernah puas hati apa yang kerajaan telah buat dan tolong mereka, dan memang tidak pernah mengenang budi. 

Pemikiran mereka telah di program oleh DAPigs supaya mengambil akan pemberian kerajaan, tapi tetap sokong DAP. Bangunlah, belajarlah dari kesilapan yang sudah-sudah wahai pemimpin-pemimpin BN sekalian. Cina tetap cina. Mereka akan terus menyokong bangsa mereka. Cuba satukan bangsa melayu kita supaya dapat bertaup kembali. Insyallah bangsa melayu akan jadi kuat dan tidak lagi di pandang rendah dan dihina oleh bangs lain. Ini bumi kita, negara kita, kenap harus takut pada bayang-bayang Cina kafir ni? Fikir-fikirkan dan renung-renungkan. wasallam ~ IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...