Friday, May 30, 2014

LGE AKUI PENGUNDI CINA TOLAK DYANA SOFYA...EHHH BETUI KE?

JUMAAT, 30 MAY 2014
PEMIMPIN DAPIGS LIDAH BERCABANG
DAP ni memang bijak bermain dengan kata-kata. Silap haribulan cair kita dibuatnya. Mereka begitu bijak mengatur strategi bagi mendapatkan undi. Kempen mereka begitu berkesan sekali dan diterima oleh pengundi-pengundi. Kenyataan dibawah ini oleh pemimpin DAP hanyalah sebagai umpan. Jangan diterima bulat-bulat. BN harus tingkatkan usaha bagi mendapat undi dari kaum Melayu, Cina dan India. Jangan sesekali terperangkap dengan jerat yang DAP sediakan seperti di bawah ini :

TELUK INTAN : DAP pada hari terakhir kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Teluk Intan mengakui sukar untuk mendapat sokongan pengundi Cina berikutan meletakkan calon Melayu, Dyana Sofya Mohd Daud mewakili parti itu. Perkara itu diakui sendiri oleh Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng yang berharap pengundi Cina di kawasan tersebut akan memberi sokongan walaupun calon parti itu berbangsa Melayu. Saya harap mereka (pengundi Cina) kali ini lain daripada yang lain dengan menolak politik perkauman. Mereka akan menyokong politik seMalaysia dan menunjukkan mereka warga negara ini dengan menyokong Dyana Sofya walaupun beliau seorang Melayu, katanya pada sidang media di pejabat operasi DAP di sini, Jumaat. Dalam pada itu, Dyana  memberitahu, pengundi di Teluk Intan bijak untuk memilih wakil rakyat dengan memecahkan jurang perbezaan kaum.

Menurutnya, beliau percaya pengundi dapat menolak politik perkauman di samping menilai kebolehannya dari segi idea dan prinsip yang ditawarkan untuk rakyat. Saya percaya rakyat di Teluk Intan boleh mengundi tanpa mengira warna kulit, keturunan dan kaum, katanya. Ditanya mengenai sokongan pengundi Cina, Dyana hanya menjawab beliau mendapat sokongan amat menggalakkan daripada pelbagai lapisan masyarakat. Saya fikir mereka bijak untuk membuat pilihan. Saya percaya adanya perpecahan tembok perkauman pada Sabtu, katanya. Kawasan Parlimen Teluk Intan terdiri daripada 42 peratus pengundi Cina, 38 peratus Melayu dan 19 peratus India. PRK Teluk Intan menyaksikan pertandingan satu lawan satu antara calon Barisan Nasional (BN), Datuk Mah Siew Keong dan calon DAP, Dyana Sofya Mohd Daud berikutan kematian penyandangnya, Seah Leong Peng akibat kanser pada 1 Mei lalu. Hari mengundi PRK Teluk Intan pada Sabtu ini. Selamat mengundi semua. Wasallam ~ IBM  SUMBER - mstar
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...