Friday, May 30, 2014

SUAMI ABBY ABADI LAFAZ TALAK 2 KALI

JUMAAT, 30 MAY 2014
SEDANGKAN lidah lagi tergigit, apapula suami isteri. Begitulah ungkapan lagu yang dipopularkan oleh allahyarham Tan Sri P.Ramlee satu ketika dulu. Maksudnya, pergolakan rumah tangga memang sering berlaku, tapi boleh dielakkan kalau betui caranya. Tapi....kisah dibawah ini susah nak dibuat penilian kerana semua orang tahu siapa si betina ini. Dengan mulut celuparnya, queen controlnya, berlagak pandai seperti ustazah dan suka belasah orang tanpa usul periksa. Suami mana boleh tahan beb. Agaknya le. Akhirnya rumah tangga berkecai :

MAHKAMAH Rendah Syariah Gombak Timur di sini diberitahu suami kepada pelakon Abby Abadi iaitu Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 24, melakukan dua kali lafaz cerai terhadap pelakon itu termasuk salah satunya tidak dimaklumkan kepada Mahkamah. Sehubungan itu Hakim Syarie iaitu Shaiful Azli Jamaludin terpaksa menangguhkan permohonan pengesahan lafaz cerai yang dibuat pelakon itu kepada 11 Jun depan bagi membolehkan lafaz cerai kali pertama difailkan, lapor mSTAR Online. Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 37, sebelum itu mendedahkan kepada Mahkamah suaminya pernah memberitahu seorang kenalan bahawa mereka sudah bercerai.

Pasangan itu bagaimanapun meminta nasihat kes itu kepada bapa saudara Muhammad Noor Farhan yang juga defendan dalam kes ini dan mereka kemudiannya melakukan rujuk tanpa melaporkan kes berkenaan kepada Mahkamah. Pelakon drama bersiri Gerak Khas itu turut memberitahu kejadian itu berlaku pada Januari lalu. Abby dan Muhammad Noor Farhan bernikah pada 9 Julai 2013 iaitu sehari sebelum menjelangnya Ramadan. Alahai..jodoh tak panjang kot. Kan senang nak layan kerenah bekas mak janda ni. Tapi, Abby kata dia tak serik kahwin. Yolah tu. Hehehehe. Wasallam ~ IBM. SUMBER - ANTARAPOS
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...