Thursday, October 23, 2014

ANWAR AL-JUB RAYU JANGAN PUKUL DIA LAGI JIKA DIPENJARAKAN. HUHUHU..!!

KHAMIS, 23 OKT 2014
ANWAR Al-Jub kian takut dan gelisah. Anwar sudah nampak tangan-tangan melambai-melambai dari Penjara Sungai Buloh memanggilnya. Dan, beliau tahu beliau akan di penjarakan di atas kesalahan kes liwat II nya. Ekoran dari itu,  Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim merayu agar kejadian 'mata lebam' (gambar bawah) tidak berulang sekiranya beliau dipenjarakan sekali lagi selepas rayuan akhirnya terhadap sabitan kes liwat pada 28 Oktober ini. Anwar berkata, jika beliau ditakdirkan dipenjarakan sekali lagi, "tolong jangan pukul saya lagi." Ketua pembangkang itu menegaskan demikian ketika berucap dalam ceramah di hadapan 2,000 orang di Seberang Jaya malam tadi bagi mengimbau kembali insiden mata lebam ketika di Penjara Sungai Buloh. Mengimbas kembali kejadian tersebut, Anwar berkata, bekas Presiden Indonesia Habibie JB menelefon Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad untuk menyatakan kebimbangan beliau. Habibie, katanya, telah dimaklumkan oleh pihak intelligentsia beliau bahawa beliau (Anwar) teruk dipukul dalam penjara. Betul ke teruk?

Katanya, Mahathir menjawab bahawa negara ini mempunyai undang-undang dan dia tahu bagaimana mengendalikan urusan dalaman negara. Walaupun dalam keadaan hujan renyai, orang ramai menunggu mendengar ucapan 'selamat tinggal' Anwar sekiranya beliau akan ke penjara minggu depan. Pada tahun 2006, Anwar dibebaskan setelah menjalani hukuman penjara selama enam tahun kerana sabitan tuduhan penyalahgunaan kuasa berkaitan dengan tuduhan liwat pertama terhadapnya. Anwar telah disabitkan terhadap pertuduhan liwat kedua dan Mahkamah Rayuan telah menjatuhkan hukuman lima tahun penjara. Beliau memfailkan rayuan terhadap hukuman penjara itu dan Mahkamah Persekutuan akan mendengar rayuan itu pada 28 dan 29 Oktober ini. Anwar berkata jika beliau dipenjarakan, Permatang Pauh akan menyaksikan pilihan raya kecil dan PKR akan meletakkan calon yang akan mendapat sokongan besar. Beliau berharap semasa pilihan raya itu, pengundi tidak akan melepaskan peluang untuk menegakkan prinsip-prinsip Pakatan iaitu keadilan untuk semua. 

Menurutnya, pemimpin datang dan pergi, tetapi hubungan Pakatan mesti stabil dan diperkuatkan. Anwar juga memohon doa dari rakyat untuk memberinya kekuatan tetapi berkata beliau yakin mampu menghadapi apa pun keputusan mahkamah nanti. Dari berita yang di atas ini, terdapat ciri-ciri untuk mendapat simpati dari orang ramai oleh Anwar al-jub ni. Memang licik dia ni. Cara Anwar bercakap di hadapan penyokong-penyokongnya, beliau mengharapkan agar penyokong-penyokongnya bangkit dan akan ke Putrajaya untuk membuat demonstrasi walaupun Anwar tidak memeinta dengan cara terang-terang. 

Tapi, ucapan dan isi hatinya memang mengharapkan sokongan dari mereka. Kepada Anwar al-jub, janganlah nak main wayang lagi. Kemana kamu nak lari? Cukur...cukuplah rakyat kamu heret ke jalanan dik kerana perbuatan 'keji' kamu. 'Bertaubat' lah Anwar. Duduk diam-diam kat dalam penjara Sungai Buloh tu, muhasabah dan dekatilah diri kamu dengan Allah SWT. Soal kamu kena pukul ke atau tidak itu bukan urusan Kerajaan. Kalau ada sesiapa yang nak pukul kamu, bila keluar nanti, saman je. Kan saman-menyaman tu hobi atau kesukaan kamu. Wasallam ~ IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...