Tuesday, October 14, 2014

KEMPEN 'RAKYAT HAKIM NEGARA' : SATU LAGI HELAH ANWAR AL-JUB LENGAHKAN KES LIWAT II

SELASA, 14 OKT 2014
IBM yakin, ini adalah satu lagi helah Anwar Al-Jub bagi melengah-lengahkan hukuman yang telah dijatuhkan terhadapnya bagi kes liwat II nya.  Anwar kini menggunakan Angkatan Muda Keadilan untuk melancarkan kempen selama 14 hari bermula hari ini bagi menunjukkan solidariti terhadap Ketua Umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kes liwat II. Ketuanya Nik Nazmi Nik Ahmad berkata, kemuncak kempen yang bertemakan 'Rakyat Hakim Negara' itu akan diadakan di Putrajaya pada 28 Oktober depan. Antara program kempen itu ialah flashmob, edaran risalah, ceramah di seluruh negara dan juga kempen melalui media sosial. Siri ceramah ini juga akan dijalankan bersama Anwar Ibrahim di beberapa lokasi di seluruh negara yang akan dimaklumkan kelak. Kemuncak kempen Rakyat Hakim Negara adalah ceramah perdana yang bakal berlangsung di Istana Kehakiman Putrajaya pada 28 Oktober, katanya. Beliau yang juga ADUN Seri Setia berkata demikian pada sidang media di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya. 

Ditanya sama ada kempen tersebut akan diteruskan sekiranya Anwar dijatuhi hukuman, Nik Nazmi berkata mereka telah bersedia dengan segala kemungkinanan. Malah, beliau yang juga exco Selangor turut meminta orang ramai untuk hadir pada 28 dan 29 Oktober bagi menunjukkan solidariti terhadap Anwar. Kita bersedia dengan segala kemungkinan. Ia bukan sahaja kes ini semata-mata tetapi kes ini juga sebagai satu pencetus kepada isu-isu yang kini dihadapi rakyat, katanya lagi. Mahkamah Persekutuan menetapkan 28 dan 29 Oktober depan untuk mendengar rayuan Anwar bagi mengenepikan sabitan dan hukuman bagi tuduhan Liwat II dan rayuan balas pihak pendakwa untuk menambah hukuman itu. Dalam kes ini, IBM merasa pelik, hairan dan ajaib. Anwar Al-Jub sudah dijatuhkan hukum, tapi masih bebas. Kenapa Anwar tidak disumbatkan sahaja ke dalam Penjara Sungai Buloh. Kenapa dan mengapa pihak Mahkamah masih menerima dan layan rayuan Anwar? Kalau dah didapati bersalah, kenapa dilayan rayuan si al-Jub tu?. 

Maaf, IBM bukanya nak memperlekehkan keputusan Mahkamah, tapi, ada sesuatu yang tidak kena. Kita sedia maklum, Anwar adalah orang yang paling licik dengan tipu-daya dan seribu helahnya. Kenapa Anwar seko ni yang telah banyak membuat negara-hura-hara, rakyat berpecah belah dik kerana perangai syaitannya yang terlalu gila dan tamakkan jawatan sehingga kini masih mengidam untuk menjadi 'Perdana Menteri' Malaysia. Kepada pihak yang berwajib, fikir-fikirkan. Jangan sampai kerajaan yang ada sekarang ini di ketawakan oleh pembangkang kerana tidak dapat menyekang kerenah seorang manusia yang tarafnya sebagai 'dajal' iaitu Anwar Ibrahim. Sumbatkan cepat ke penjara. Biar dia berehat lama di Sungai Buloh. Aman negara kita tanpa Anwar. Insyallah. Wasallam ~ IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...