Thursday, October 16, 2014

HINA PM : KENAPA TAK DISUMBAT JE KE-DALAM LOKAP INDIA PARIA SEKO NI?

KHAMIS, 16 OKT 2014

RAMAI yang naik angin bila mengetahui lelaki yang ditahan Sabtu lalu ekoran tindakannya meletak selipar atas poster Perdana Menteri semasa satu protes 8 Oktober lalu dibebaskan tanpa ditahan ke dalam lokap sementara siasatan dibuat tehadapnya. Telah banyak kali ane paria ni mengaibkan Perdana Menteri dengan meletakkan selipar buruknya ke muka Perdana Menteri walau pun ianya hanya gambar di poster. Perbuatan tersebut tidak boleh dimaafkan. Memang kurang ajar keling barua seko ni. Kali terakhir lelaki tersebut berbuat demekian semasa PRU ke- 13 lalu. Kini, diulang sekali lagi. Bagi IBM, dia mencabar le tu. Berita pembebasan lelaki tersebut disahkan oleh Ketua Polis Daerah Sentul, ACP R Munusamy. Katanya lelaki itu dibebaskan dengan jaminan polis pada hari yang sama. Lelaki itu disiasat di bawah Seksyen 504 dan 506 Kanun Keseksaan, kata Munusamy ketika dihubungi. 

Seksyen 504 berkaitan dengan sengaja mengaibkan dengan niat hendak memecahkan keamanan, manakala Seksyen 506 berkaitan ugutan jenayah. Munusamy berkata kertas siasatan telah diserahkan kepada Pejabat Peguam Negara untuk tindakan selanjutnya. Lelaki tersebut dirakam meletak selipar atas poster Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak semasa satu protes terhadap pemotongan subsidi bahan api dan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) di hadapan bangunan Parlimen pada 8 Oktober. Gambar tersebut telah diedarkan dalam talian, termasuk oleh laman Facebook Friends of Barisan Nasional. Difahamkan juga beberapa petubuhan bukan kerajaan (NGO) serta Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia telah membuat laporan polis agar lelaki india tersebut ditangkap dan didakwa. 

Apa kata lucutkan sahaja kerakyatan lelaki india tersebut dan halau keluar dari negara ini. Dah tentu pembangkang akan melenting, kan? Lagi pun IBM dapat rasakan ini semua adalah mainan pembangkang. Lelaki tersebut diupah oleh pembangkang. Ada sesiapa setuju dengan pandangan IBM? Tak setuju tak apa. Tak ada hal, tak jadi kudis pun. Tapi, kepada bangsa ke melayu, relakah melihat bangsa lain menghina bangsa kita sendiri??, dan yang dihina pulak tu orang no 1 negara. Issss..isssss..bangkitlah bangsa ku, jangan leka dan lalai lagi. Wasallam ~IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...