Wednesday, July 16, 2014

KHALID GEREJA PANAS BUNTUT BILA SULTAN MURKA DAN MAHU MENGADAP UNTUK BERI PENJELASAN. PUIII! BIADAP PUNYA OLANG!!

RABU, 16 JULAI 2014

HAL KHALID GEREJA MASIH BELUM REDA....PANAS!

KHALID GEREJA DIDESAK LETAK JAWATAN DAN BERAMBUS DARI SELANGOR


ANDAI KATALAH SULTAN MENERIMA MENGADAP SI MAKLAUN NI, KHALID GEREJA UNTUK MEMBERI PENJELASAN, AGAK-AGAK APA ALASAN YANG SI KHALID GEREJA NI BAGI KAT TUANKU DAN SIAPA PULAK YANG DIA AKAN SALAHKAN?. KERANA, IBM JANGKA PEMIMPIN PAS BODOH NI AKAN BUAT SPIN DAN AKAN MENYALAHKAN ORANG LAIN YANG KONONNYA MEMUTAR-BELITKAN KENYATAAN BELIAU. ITU SUDAH TENTU. KALAU TAK PERCAYA TUNGGU. SIAPA TAK KENAL DENGAN KHALID GEREJA. PEMIMPIN-PEMIMPIN PAS MEMANG DAH SEBATI DAN MENJADI DARAH DAGING MEREKA UNTUK BUAT SPIN. KONONNYA BELIAU TERKEJUT BILA TUANKU MURKA. ITU SATU CONTOH BAHAWA SI KHALID NI MEMANG BIADAP. SELAMBA JE DIA TERSENYUM BILA MENDAPAT PERKHABARAN TERSEBUT SEPERTI APA YANG BELIA NYATAKAN DI BAWAH INI :
Ahli Parlimen PAS Shah Alam, Khalid Samad terkejut dengan kemurkaan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah terhadap beliau ekoran tindakannya mempersoalkan kuasa eksekutif Majlis Agama Islam Selangor (Mais) dan mencadangkan supaya ia dihapuskan. Beliau yang akur dengan teguran dan titah Sultan Selangor, bagaimanapun berharap untuk menghadap baginda bagi memberi penjelasan. “Pada dasarnya, saya memang terkejut sebaik sahaja mendapat tahu daripada media ketika waktu berbuka puasa semalam (Selasa), tetapi saya terima (teguran). “Saya berharap dapat menghadap Sultan Selangor untuk memberi penjelasan secara peribadi supaya baginda memahami tentang konteks kenyataan saya.
“Saya akan membuat draf surat permohonan untuk menghadap Sultan Selangor hari ini dan akan menghantarnya selewat-lewatnya esok pagi,” katanya ketika dihubungi mStar Online pada Rabu. Sultan Sharafuddin pada Selasa melahirkan kemurkaan baginda terhadap Khalid yang sebelum ini mendesak supaya Mais tidak lagi diberi kuasa dalam menjaga kedaulatan agama Islam di negeri itu. Menyifatkan wakil rakyat PAS itu sebagai biadap, baginda bertitah supaya Khalid yang bukan berasal dari Selangor supaya memahami sejarah negeri dan mendalami undang-undang yang terpakai di Selangor terutama Undang-undang Tubuh Kerajaan dan Enakmen Pentadbiran Agama Islam Negeri Selangor. Menurut Khalid, beliau akan mengadakan sidang media pada Khamis bagi memberi komen dan penjelasan berhubung isu berkenaan.
“Saya akan mengadakan sidang media esok untuk memberi penjelasan secara umum memandangkan isu (kemurkaan Sultan Selangor) telah tersebar meluas. “Pada masa sama, saya tetap mahu menghadap baginda Sultan Selangor untuk memberi penjelasan bagi pihak saya... saya amat berharap (dapat menghadap dalam masa terdekat),” katanya mengenai sidang media yang dijadualkan pada kira-kira pukul 2 petang, Khamis di pejabatnya di Shah Alam. Kemurkaan Sultan Selangor itu dizahirkan berikutan kenyataan Khalid pada 17 Jun lalu yang menggesa Kerajaan Selangor supaya menghapuskan kuasa eksekutif Mais.

Bercakap pada sidang media di bangunan Parlimen Jun lalu, Khalid dengan lantang mencadangkan kerajaan negeri pimpinan Pakatan Rakyat supaya melakukan pindaan terhadap enakmen yang memberi kuasa eksekutif kepada Mais. Tak payah cakap banyak wahai si Khalid gereja. Lebih baik berambus dari negeri Selangor balik ke Kampung asal mu dan berpolitiklah sampai mampus. Sial!! Wasallam ~ IBM

2 comments:

 1. Kita amat berharap Yang Teramat Mulia Tuanku berikan kata dua kepada Khalid Gereja , jangan bersuara lagi tentang soal MAIS atau hal yang berkaitan dengan agamaatau minta dia 'packing' barang tinggalkan Selangor. Orang seperti ini akan menjadi parasti yang menguntungkan kaum yang berusaha menjatuhkan Islam walaupun perlakuan yang mereka lakukan adalah licik dan halus

  ReplyDelete
  Replies
  1. ibm~sesejuk mata memandang,

   Salam. Isu ini amat panas skrg. Elok si Khalid geraja ni berambus cepat dari Selangor. maka, bolehlah PRK diadakan

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...