Monday, July 21, 2014

LANGKAH KAJANG ANWAR MENJADI?

ISNIN, 21 JULAI 2014

KOMPLOT UNTUK MENJATUHKAN KHALID GAGAP..
Spekulasi bertiup kencang bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim akan berhenti sebagai penasihat ekonomi Selangor selepas isterinya dan Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail naik sebagai Menteri Besar. Pengarah strategi PKR Rafizi Ramli dijangka bakal dilantik menggantikan Anwar untuk jawatan itu. Sementara dua lagi pemimpin yang setia kepada Anwar iaitu MP Sungai Petani Datuk Johari Abdul dan Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution Ismail dikatakan akan menjadi penasihat Azizah. Anwar telah memanggil semua wakil rakyat PKR untuk pertemuan Khas di ibu pejabat PKR malam ini.

Beliau dijangka meyakinkan hadirin untuk menyokong Wan Azizah menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang telah menjadi MB selama enam tahun. Wan Azizah dijangka memulakan tugas barunya selepas perayaan Aidilfitri sama ada hujung bulan ini atau awal bulan depan. Menurut sumber dalaman parti, Rafizi, Johari dan Saifuddin turut menyokong penuh langkah Kajang, yang dikatakan untuk menjatuhkan Khalid.

Anwar yang sepatutnya bertanding di pilihan raya kecil Kajang dan menjadi MB tidak dapat berbuat demikian apabila Mahkamah Rayuan menjatuhkan hukuman penjara lima tahun terhadap beliau. Ini memaksa Wan Azizah bertanding dalam PRK itu. Dan menang. Jika apa yang kita dengar ini sekiranya benar, ini bermakna "langkah Kajang" yang Anwar dan  geng-gengnya rancangkan menjadi walaupun beliau tidak menjadi Menteri Besar seperti yang di rancangkan. Licik...licik si Nuar ni. Tapi, sejauh mana si Nuar dan geng-gengnya boleh pergi?  Tahu tak dia (Nuar) bahawa penjara Sungai Buloh sedang menunggu beliau? Apapun sama-sama kita tunggu nanti. Wasallam ~ IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...