Monday, September 29, 2014

ALVIN CELAKA AKAN DIBURU HINGGA KE 'LUBANG CACING'. MANA LU MAHU LARI ANAK GAMPANG?

ISNIN, 29 SEPT 2014

SUMBER.....
KEMANA lu mahu lari? Cina haram jadah dan kurang ajar ini akan terus dicari dan diburu walau kemana sekali pun dia lari dan bersembunyi. Kita akan cari dia hingga ke 'lubang cacing' sekalipun. Itu kata dan tegas Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar ketika diminta mengulas mengenai tindakan yang sedang dilakukan pihak polis terhadap penulis blog kontroversi, Alvin Tan yang semakin biadab memuat naik status dan gambar di laman sosial Facebook miliknya yang dilihat cuba memalukan beberapa pemimpin negara. Menurut Khalid, kenyataan berbaur menghina serta mencabar pihak berkuasa itu adalah suatu perbuatan yang tidak boleh dimaafkan. Dia (Alvin) ingat dia boleh lari. Bagaimanapun, setiap negara ada peraturan dan kita akan cari dia hingga ke lubang cacing, katanya ketika dihubungi oleh wartawan di sini hari ini. Alvin atau nama sebenarnya Tan Jye Yee yang kini berada di Los Angeles, California berdasarkan lokasi terkini yang dikemas kini di laman Facebooknya menghilangkan diri selepas Mahkamah Sesyen membenarkan penyerahan sementara pasportnya atas alasan ingin pergi ke Singapura bagi tujuan penggambaran sebuah dokumentari. 

Pada bulan lepas, sebahagian wang jaminannya turut dilucutkan berhubung tuduhan mempersendakan umat Islam dan bulan Ramadan bersama pasangannya Vivian Lee. Dia turut menghadapi pertuduhan mengikut Subseksyen 5 (1) Akta Penapisan Filem 2002 iaitu mempamerkan gambar-gambar yang didapati lucah di laman blognya di http://alviviswingers.tumblr.com/ tahun lepas. Tidak habis di situ, Alvin turut bertindak biadab dengan mengubah suai gambar hidung beberapa pemimpin negara dan Khalid sendiri dengan hidung seekor khinzir serta menuduhnya menyalahgunakan kuasa sebagai seorang pemimpin. Menurut khalid. siasatan terhadap kes tersebut telah dimulakan dan beliau turut memberi amaran keras kepada mereka yang menyalahgunakan media sosial untuk mengaibkan para pemimpin. 

Tiada maaf lagi kepada sesiapa yang menggunakan rangkaian media bagi menghina dan menghasut, katanya. Jadi, kepada Alvin, kalau ko anak jantan, balik ke Malaysia dan berhadapan dengan undang-undang yang sedia ada di negara ini. Jangan jadi bacol dan berani di tempat orang. Berapa lama kau boleh berlindung di negara orang? Kepada pihak yang berwajib, hapuskan pengikut-pengikut 'Reds Bean Army' kumpulan Cyber yang di taja oleh DAPigs yang telah banyak menghuru-harakan negara, termasuklah si Alvin ini kerana IBM mendapat maklumat Alvin adalah salah seorang daripada ahli kumpulan Reds Bean Army (RBA) yang diupah untuk membuat provokasi terhadap kerajaan. Ayuh rakan-rakan Cyber trooper pro kerajaan, kita berganding bahu, hapuskan pengkhianat negara seperti si Alvin ini. Fikir-fikirkan. Wasallam ~ IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...