Sunday, September 28, 2014

PAS AKUI MEMANG PKR & DAPIGS PEMBULI...PAS BARU SEDAR KE??

AHAD, 28 SEPT 2014

SUMBER.....
BARU sekarang ke PAS sedar yang diri mereka selalu dibuli dalam Pakatan Rakyat?. Atau mereka sengaja diri mereka di buli kerana tiada trempat lagi untuk mereka bergantung dan mengadu. Kaalu mereka (PAS) bersendirian, mereka akan mampus dan berkubor. Maka, hendak tak hendak mereka terpaksa tanggung segala sengsara semasa mereka berada di dalam Pakatan. Ini bukan cerita rekaan dari IBM atau IBM sengaja menulis apa yang tidak benar. Tapi, tembalang bahawa PAS  dibuli kaw-kaw oleh PKR & DAPigs selama mereka bersama PakatanRakyat di luahkan oleh anak Mursyidul Am PAS sendiri. Nik Abduh Aziz mendakwa Parti Keadilan Rakyat dan DAP kini makin berubah dan lebih menonjol dengan sikap umpama Umno sebagai pembuli. Kenyataan dan rintihan beliau itu disiarkan menerusi laman Facebook pada hari ini,Ahad. Maknaya, itu bagai petanda wujudnya pergeseran yang semakin meruncing di kalangan parti dalam gabungan Pakatan Rakyat. Ahli Parlimen Pasir Mas, Nik Abduh Nik Aziz itu mendakwa, ada di kalangan pemimpin DAP mengeluarkan kenyataan bahawa PAS perlu dihukum kerana bertindak bertentangan dengan keputusan Pakatan Rakyat ketika krisis Menteri Besar di Selangor. 

Mereka berkata PAS akan mati dan ditanam di Selangor. Di Sarawak, mereka (PKR & DAPigs) mengumumkan tidak lagi mahu bersahabat dengan PAS. Kini mereka mahu menjadi umpama Umno, bersikap sombong apabila memiliki kuasa, katanya. Ahli Jawatankuasa PAS Pusat itu berkata, DAP mula menonjolkan sikap buruknya ketika mendapat kuasa hanya sepenggal, tetapi PAS menjadi mangsa buli Umno ketika berkuasa di Kelantan dan Terengganu untuk tempoh lebih lama. Mereka sering mewar-warkan kegagalan kami, tetapi mereka lupa bahawa PAS juga ada cerita kejayaan tersendiri, katanya sambil menambah PKR juga tiada bezanya dengan DAP. PKR juga mahu membuli kami. Mereka mencuri sambil membuli. Sesuatu yang baik apabila PKR berhadapan masalah dalaman, jadi mereka tidak sekukuh DAP, malahan ada di kalangan mereka yang tidak sehaluan, jadi tindakan mereka membuli kami tidak begitu berkesan, katanya.

Perpecahan mula melanda Pakatan Rakyat sejak krisis Menteri Besar Selangor, apabila Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan kepemimpinan ulama parti itu memilih untuk menangani krisis itu dengan cara mereka. Ia berlarutan apabila empat bekas Exco Selangor yang dilabel sebagai pengkhianat apabila enggan meletak jawatan daripada pentadbiran Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai solidariti kepada pemecatan enam Exco PKR dan DAP. Sebaik dilantik, Menteri Besar yang baharu, Azmin Ali memutuskan untuk mengurangkan jumlah Exco di kalangan wakil rakyat PAS kepada tiga berbanding empat sebelum ini di mana ia dilihat sebagai hukuman kepada parti berkenaan. Nik Abdul juga berkata, walaupun menjadi mangsa, PAS masih mampu meneruskan perjuangan dan berjaya melaluinya. PAS berjaya dalam banyak pilihan raya dan memerintah beberapa negeri. 

PAS juga melebarkan sayapnya di mana sahaja ia pergi, katanya. Beliau seterusnya turut menasihatkan DAP supaya tidak menjadi pembuli kerana ia akan menimbulkan kemarahan di kalangan rakyat, seolah-olah cuba 'membunuh' parti itu. DAP seharusnya tahu bahawa PAS tidak akan mati kerana ada jangka hayat yang panjang. Jika Umno tidak mati lagi, kenapa pula PAS yang harus mati. Jika PAS mati, siapa yang akan berjuang untuk Islam? Umno? PKR? DAP?, katanya sambil menegaskan bahawa Islam ada nadi parti itu yang memungkinkan ia terus subur. PAS akan hanya mati atau disisihkan jika ada pihak yang lebih baik untuk memperjuangkan Islam. Setakat ini, tiada yang seumpama itu muncul. Nik Abduh tidak fikir PasMA ada keupayaan untuk menggantikan PAS. 

Mereka boleh bermimpi di siang hari tetapi jangan jadi pembuli, katanya merujuk kepada badan bukan kerajaan (NGO) yang dibentuk beberapa kepemimpinan PAS. Apapun, IBM cuma nak perbetulkan akan kenyataan Nik Abduh bahawa UMNO bukan pembuli seperti kenyataan beliau diatas. Kalau PAS kena buli oleh PKR & DAPigs, itu bukan salah Umno, PAS sendiri yang cari penyakit. Jangan salahkan dan kaitkan orang lain dengan masalah dan musibah yang menimpa PAS. PAS sendiri yang cari penyakit. Fikir-fikirkan dan BERTAUBAT lah cepat-cepat wahai orang-orang PAS. Jangan jadi kaldai PKR & DAPigs seumur hidup. Wasallam ~ IBM

1 comment:

 1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini JAMAL ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI MAULANA IBRAHIM yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI MAULANA dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI MAULANA Ibrahi di 0823-85950389 Untuk yg di luar indon telefon di +62823-85950389, Atau >> KLIK DISINI <<
  saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.


  Penarikan Uang Ghaib Oleh KIAY MAULANA IBRAHIM
  1.UANG SUKARNO TERLIPAT SENDIRI
  2.MUSTIKA BESI ANTI KULIT/CUKUR
  3.MUSTIKA MANUSIA ANTI KULIT/CUKUR
  4.MUSTIKA MERAH DELIMA ANTI KULIT/CUKUR
  5.MUSTIKA KERIS BERDIRI ANTI KULIT/CUKUR ATAU MUSTIKA APA SAJA YG PENTIG PUNYA KEKUATAN/KE AMPUHAN,JIKA BERMINAT >> KLIK AKI MAULANA DISINI << ATAU HUB:AKI MAULANA IBRAHIM TLP.0823-85950389 TRIMA KASIH

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...