Tuesday, September 22, 2015

'MUSUH DALAM SELIMUT' : MCA BOLEH BELAH!!

SELASA, 22 SEPTEMBER 2015

 Salam, Salam 1 Malaysia, Salam Sejahtera, Salam Perpaduan Dan Salam Sehati Sejiwa

KALAU dah Cina tu Cina jugak lah. IBM tak hairan dan memang dah menduga perkara ini akan berlaku. Kerana terlalu banyak makan 'babi', maka perangai mereka (bangsa Cina) memang tak dapat diubah. Cina MCA makan babi, Cina DAPigs pun makan babi juga. Maka, mereka adalah 'serumpun' dan dari spisis yang sama. Jadi, apa nak dihairankan jika suara yang dikeluarkan oleh Pemuda MCA Pasir Gudang Pemuda adalah suara DAPigs juga. Jesteru, apabila UMNO menggesa Pemuda MCA Pasir Gudang untuk keluar dari Barisan Nasional (BN) jika mereka masih berdegil mahu memutuskan hubungan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, itu adalah cadangan yang terbaik. MCA boleh belah. 


Hari ini, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin berkata, kenyataan Ketua Pemuda MCA Pasir Gudang, Cia Chow Hui yang tidak bersetuju dengan sokongan yang ditunjukkan Perdana Menteri terhadap 'Himpunan Rakyat Bersatu' baru-baru ini hanya memburukkan keadaan di sebalik kemerosotan sokongan masyarakat Cina terhadap BN. Maka, Pemuda MCA Kebangsaan dinasihatkan supaya membuat siasatan mendalam ke atas ketetapan Pemuda MCA Pasir Gudang seperti yang dinyatakan Chow Hui semalam dan jika mereka masih mahu memutuskan hubungan dengan DS Najib, lebih baik mereka keluar sahaja daripada BN. Kerjasama yang terjalin dengan parti komponen tersebut sejak sekian lama boleh rosak dengan tindakan individu tidak bertanggungjawab seperti Pemuda MCA Pasir Gudang, kata KJ dalam kenyataan di sini hari ini, Selasa.

Begitu juga dengan Ketua Pemuda UMNO Kedah, Datuk Shaiful Hazizy Zainol Abidin yang menyifatkan Pemuda MCA tidak 'mengukur baju di badan sendiri' sebelum mempertikai pendirian Perdana Menteri memandangkan kegagalan mereka meraih sokongan masyarakat Cina kepada BN. Kenyataan Chow Hui itu bersifat populis apabila mempersoalkan pendirian Perdana Menteri terhadap perhimpunan 'baju merah' sedangkan yang sepatutnya dipersoalkan ialah pendirian Ketua Pemuda MCA, Senator Ching Sin Woon yang secara terbuka menggalakkan ahlinya menyertai perhimpunan Bersih 4 yang lalu. Dalam hal ini, Pemuda Kedah tidak teragak-agak untuk memutuskan hubungan dengan Pemuda MCA sekiranya mereka tidak tampil bertanggungjawab atas kenyataan berunsur penghinaan yang dibuat ahli mereka, katanya dalam kenyataan di sini hari ini. 


Sementara itu seorang lagi Ketua Pemuda UMNO dari Pahang, Mohd. Shahar Abdullah pula juga menggesa Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai supaya tidak terus mengambil pendekatan berkecuali dan segera mengambil tindakan disiplin ke atas Chow Hui yang dilihat tidak matang, selain cenderung dan senada dengan DAP. Ketua Pemuda UMNO dari Pahang itu mahu Tiong Lai tidak terus berdiam diri dan berani mengambil tindakan disiplin ke atas Chow Hui yang jelas akan menjahanamkan BN melalui gerak tari kelompok yang digelar ‘musang berbulu ayam’ ini. 

Berikutan kenyataan dua pemimpin Pemuda MCA itu yang dilihat cenderung menyokong DAPigs, ia telah menimbulkan persoalan adakah mereka ini sengaja menyertai parti komponen semata-mata mahu merosakkan parti? Kepada MCA dan Pemuda MCA, jangan cuba bermain 'api'. Kelak tangan sendiri yang terbakar. Nyatakan pendirian, atau 'belah' sahaja dari BN. Sekian. Dari saya ~ IBM#PJUTETAPDIHATIKU

 "CINA TETAP CINA, PUTAR ALAM DAN KAKI TIKAM BELAKANG KAWAN"
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...