Wednesday, March 13, 2013

AZLAN & SAIFUL BUKAN KELUARGA PERTAMA DIMUSNAHKAN ANWAR IBRAHIMAZLAN Mat Lazim, bapa kepada Saiful Bukhari yang baru-baru ini membuat sebesar-besar pusingan U dengan mendakwa kejadian liwat membabitkan anak lelakinya itu dengan Anwar Ibrahim pada Jun 2008 adalah satu konspirasi politik, menyertai PKR hari ini. Agak pelik juga sebab dia dilaporkan memang ahli PKR Cabang Temerloh dan ‘kemasukan’ dalam PKR hari ini untuk tujuan apa pulak, bila mana dia memang sudah jadi ahli PKR?

Anyway, buat pusingan U satu hal, masuk PKR nak buktikan apa? Bagaimanapun, sebagai barang dagangan yang boleh dijual beli, penyertaan Azlan ke dalam PKR ini bukanlah satu kejutan yang perlu diperbesarkan sangat.  Jangan kata masuk PKR (walaupun memang ahli sedia ada), kepalanya yang botak itu dimasukkan ke dalam jamban pun boleh.

Duitlah katakan, berjuta pulak tu, kena pulak dengan bapak tak berguna macam si Azlan ini yang menurut CheguBard (orang kuat PKR), sebagai kaki judi dan pernah nak melacurkan bini sendiri, pendek kata bapak paling tak bergunalah. Ini CheguBard cakap, bukan penulis cakap.  Tapi kalau sekarang tanya CheguBard semula pasal Azlan Lazim ini, sudah tentu dia akan angkat bapak tak berguna ini semulia-mulia manusia macam wali!!

Politik PKR, macam itulah. Masa kau luar circle aku, kaulah binatang, dah masuk circle aku, kaulah sebaik-baik orang. Bagi yang kurang percaya Azlan tergamak jual anak sendiri, ingatlah hakikat ini, dia bukanlah mendidik dan menjaga Saiful Bukhari sejak bercerai dengan arwah ibunya.  Azlan hanya menjalankan peranan sebagai ayah kepada Saiful setelah mendapat khabar yang Saiful diterima bekerja sebagai pembantu khas sulit Anwar Ibrahim.

Sedangkan sebelum itu, Azlan tidak langsung terlibat membesarkan anaknya itu, sebaliknya semua tanggungjawab dipikul sepenuhnya oleh arwah ibu Saiful dan keluarga sebelah ibunya sahaja. Maka itu, perasaan kasih sayang Azlan terhadap Saiful ini semata-mata kerana kebendaan, bukan sebab kasih sayang.  Dia tak macam bapak-bapak normal lain yang membesarkan anak masing-masing dari besar tapak tangan sampai tapak tangan itu besar muka orang.

Dia hanya muncul semula dalam hidup Saiful setelah lama menghilang. Tapi yang penting, keseluruhan senario menunjukkan sikap Anwar sebagai manusia yang hanya tahu memecah belahkan keluarga orang. Contoh dah banyak, Azmin dipisahkan dari ibunya, Umi Hafilda dipisahkan dari abangnya dan kini Saiful pulak dipisahkan dari bapanya kerana duit, semuanya demi kepentingan  politik Anwar Ibrahim dan kepentingan dubornya juga. Sial tak sial Anwar inilah kalau rakyat nak tahu.


Jangan kata itu, Wan Azizah dulupun dibawaknya lari untuk berkahwin ala-ala koboi di Pulau Pinang, tanpa restu bapanya.  Nasib baik masa depan dia dalam politik cerah, kalau tidak mahu sampai sekarang Wan Ismail tak mengaku menantu. Moral cerita, Anwar sebagai pakar pecah belah keluarga bukan baru, tapi memang dah dari sejak dulu.

Rakyat fikir-fikir sajalah sebelum buat keputusan nak lantik syaitan ini jadi Perdana Menteri.  Dan ini bukanlah satu-satunya masalah Anwar, ada banyak lagi.  Semua ini kalau dikumpul-kumpulkan, bukan setakat tak melayakkan Anwar jadi Perdana Menteri, nak jadi manusia pun macam tak layak. Pergi jahanamlah kau Anwar!!!

IBM Kata : Kalau manusia yang bernama Anwar ni tak dapat dihapuskan atau dijahanamkan di dunia ini, diakhirat dia tak akan dapat lepaskan diri. Tuhan akan panjangkan umur orang seperti anwar ini supaya dia sempat bertaubat. Tapi, nampaknya, Anwar tidak mencari jalan itu, iaitu bertaubat. dia menganggap dirinya akan terus hidup untuk selama-lamanya. Lantak ko lah Anwar.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...