Tuesday, March 19, 2013

PRU - 13 : BN SELANGOR YAKIN PADA CALON MUKA BARU
SHAH ALAM : Barisan Nasional (BN) Selangor akan menampilkan kira-kira 80 peratus muka-muka baru pada Pilihan Raya Umum ke - 13 (PRU-13), lapor The Star Online. Pakatan Rakyat juga dijangka akan menurunkan muka baru di 50 DUN, tetapi tidak seramai yang dilakukan BN kerana kebanyakan calon mereka merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) penggal pertama.


Sumber BN berkata: "Kami akan menurunkan kebanyakan calon bertenaga." Difahamkan calon baru BN termasuk Timbalan Ketua Umno Klang, Nazarrudin M.Zin, Ketua Pemuda Umno Sungai Besar, Budiman Mohd Zohdi, Presiden Gerakan Anti-Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin, Ketua MCA Sepang Ng Chok Sin dan Ketua Beliawanis MCA Tee Hooi Ling. 
Sementara itu, ADUN Sementa, Datuk Abdul Rahman Palil yang memegang jawatan tersebut selama lima penggal secara sukarela ingin bertanding di kerusi Parlimen Kapar. Abdul Rahman yang juga Ketua BN Kapar, mencadangkan agar Umno dan MIC bertukar kerusi kerana peratusan pengundi India di Sementa meningkat manakala terdapat pengundi Melayu pula bertambah di Kapar. "Walau bagaimanapun, ini hanya boleh diputuskan oleh (Pengerusi BN) Datuk Seri Najib Tun Razak," tegasnya. 

Selain daripada itu parti Gerakan, yang bertanding empat kerusi negeri dan parlimen di Puchong, bersedia untuk membariskan calon baru di semua kawasan, kata seorang pegawai kanan parti."Tiga calon (untuk kerusi negeri) adalah di bawah 40, manakala orang lain adalah di bawah 50," katanya. Gerakan yang kehilangan semua kerusi yang ditandinginya di Selangor mungkin akan membariskan ketua negeri, Senator A. Kohilan Pillay di Puchong, yang kini disandang oleh DAP Gobind Singh Deo, yang pernah menewaskan Lau Yeng Peng dengan majoriti 12,593 undi pada 2008. Pakatan telah mengumumkan dua nama besar sebagai calon seperti bekas profesor undang-undang Dr Aziz Bari bagi Sabak Bernam dan PKR pengarah strategi Rafizi Ramli untuk Pandan. 

IBM Kata : Gandingan muka baru dan muka lama akan membuat pemnbangkang jadi sasau. BN terus untuh dan akan menambat hati rakyat. Rakyat didahulukan, Pencapaian di utamakan. HIdup BN!!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA

Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...