Wednesday, February 5, 2014

TEMBELANG TERESA KOK@COCK TERBONGKAR!! PEMBOHONG BESAR RUPANYA, LUAR BIASA, MENGALAHKAN ANWAR

RABU, 05 FEBRUARI 2014
KALAU tak berbohong atau menipu, bukan Anwar namanya. Itu adalah slogan buat Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim. Manakala, DAPig pun  ada pembohong atau penipu yang bernama Teresa Kok@Cock. Memang penipu besar dia ni. Lebih ganas dari Anwar Ibrahim. Elok diberi gelaran 'Emak segala penipu'. IBM tak kata, tapi, bekas boss lamanya yang kata. Orang yang IBM maksud kan ialah bekas Ketua Cawangan DAP Sungai Pelek, Tan Tuan Tat (gambar bawah) sendiri menggelarkan Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok sebagai pembohong luar biasa di atas penafiannya berhubung klip video kontroversi Tahun Baru Cina yang dimuat naik minggu lalu. Menyifatkan pemimpin wanita DAP tersebut sebagai kaki putar belit, Tan berkata Teresa yang mempunyai kelulusan dalam bidang sains politik sepatutnya lebih matang berfikir sebelum membuat apa-apa tindakan. 

Tan Tuan Tat amat kesal. Katanya sebagai ahli politik senior yang ada MBA politik sains, dia tak tahu ke apa yang dia lakukan ini timbulkan huru hara?. Kita perlu harmoni tinggal di Malaysia dengan gembira jangan ada kacau bilau. Perdana Menteri tungkus-lumus buat transformasi. Mengapa nak buat hal? Jangan lupa Teresa, anda tinggal di Malaysia sekarang. Jangan bangkitkan isu perkauman. Wira kita korbankan nyawa.. Jika nyawa yang terkorban itu adiknya, apa perasaannya? sambungnya dengan nada yang berang.  Justeru dalam pada itu, Tan secara peribadi mewakili kaum Cina memohon maaf kepada pihak yang tersinggung dengan kandungan klip video berkenaanan juga berkata beliau 'masak' dengan perangai Teresa justeru beliau yakin pemimpin itu tidak akan memohon maaf di atas keterlanjurannya menghasilkan klip video tersebut. 

Tan Tuan gerantee Teresa Kok takkan minta maaf sebab dia seorang yang degil. Sebelum buat dia kena fikir dengan matang apa akibatnya. Kenapa dia tak fikir bila orang desak, dia terdesak, jadi sekarang dia jadi 'Terdesak Kok'. Biar Mahkamah yang menentukan, negara kita ada undang-undang jadi jangan main dengan undang-undang," katanya. Mengulas mengenai siri penipuan Teresa, Tan berkata selain penafian mengenai mengenai klip video kontroversi tersebut, banyak lagi sikap Teresa yang jelas merupakan seorang kaki putar belit di mana dirinya sendiri pernah menjadi mangsa pemimpin itu.
Pada masa tersebut (1996) beliau (Tan Tuan Tat) adalah setiausaha publisiti di mana dia (Teresa Kok) adalah pembantu beliau, dan sekarang dia kata tak kenal Tan Tuan Tan pulak. Mana boleh seorang pembantu tak mengenali ketuanya, katanya dengan nada kesal mengimbas siri penipuan Teresa. Kalau anda masih ingat, awal minggu lalu, Teresa menghasilkan sebuah klip video sempena Tahun Baru Cina dengan mengaitkan beberapa isu semasa yang bertujuan menyindir, antaranya isu pencerobohan di Sabah, sistem pendidikan negara dan didakwa menghina Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak dan isteri. Ekoran itu, beberapa laporan polis dibuat bagi mendesak pihak berkuasa mengambil tindakan ke atas pemimpin tersebut yang dikatakan cuba menghasut dan mencetuskan isu perkauman. 
Namun begitu, Teresa angkuh dan sehingga kini tiada permohonan maaf dibuat oleh beliau, kerana menyatakan klip tersebut hanya sebuah satira politik yang dimanipulasikan pihak pro Umno-Barisan Nasional. Salah BN lagi?? Boleh mampus le lu Teresa Kok.  Harap-harap kes ini berjalan dan Mahkamah akan menentukan segala-galanya. Nak je IBM lempang  si Teresa Cocok  ni. Eiiiii...geramnya aku. Wasallam.

"TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA"
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...