Thursday, August 28, 2014

ANWAR TERPAKSA MELUTUT, MERAYU PADA PAS SUPAYA SETUJU CALONKAN BININYA SEBAGAI MB. GILO!!

KHAMIS, 28 OGOS 2014

SUMBER :
Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, keputusan menamakan isterinya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon tunggal menteri besar Selangor yang baharu, adalah muktamad. Beliau mahu semua pihak, termasuk PAS menerima keputusan yang dimuktamadkan pada mesyuarat Majlis Presiden Pakatan pada 17 Ogos lepas. "Saya akan merayu kepada mereka (PAS) agar menerima keputusan majlis pada 17 Ogos lalu sebagai keputusan muktamad dan seterusnya memastikan semangat bekerjasama Pakatan Rakyat dikekalkan," katanya kepada pemberita selepas hadir satu prosiding mahkamah di Kompleks Mahkamah, Jalan Duta di sini Khamis. Anwar mengakui isu calon menteri besar Selangor itu sedikit sebanyak telah menggugat keutuhan pakatan pembangkang, tetapi beliau yakin ia boleh diatasi sekiranya mereka menghormati dan akur kepada keputusan Majlis Presiden Pakatan itu.

Beliau berkata, keputusan mencalonkan isterinya menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim itu juga dibuat selepas mendapat nasihat perundangan. Anwar berkata, soal memanggil semula satu lagi mesyuarat majlis juga tidak timbul sama sekali kerana semua pihak kini terikat dengan keputusan tersebut. Berkenaan titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin supaya pemimpin PAS, PKR dan DAP, mencadangkan lebih daripada dua nama sebagai calon menteri besar, Anwar berkata PKR tetap dengan keputusan yang Majlis Presiden putuskan itu. "Semua pihak terikat dengan keputusan 17 Ogos, di mana semua pemimpin tertinggi Pakatan telah hadir pada mesyuarat tersebut," tegas Anwar. Pada Selasa lepas, Khalid mempersembahkan surat peletakan jawatan sebagai Menteri Besar kepada Sultan Selangor, tetapi baginda menangguhkan menerima permohonan itu sehingga menteri besar baharu dipilih.

P/S ~ Kalau dan terdesak tu, sangup buat apa sahaja demi mempastikan percalonan isterinya mendapat sokongan dari rakan kongsinya. Itu yang berlaku pada Anwar yang diberitakan akan merayu, melutut pada PAS agar bersetuju mencalokan bininya untuk menjadi MB Selangor. Mungkin nak jolok dengan duit, tak jalan, takut-takut kena jerat atau masuk perangkap, maka, jalan terakhir ialah merayu. Kesimpulanya, anwar memang terdesak. Anwar desprado!. Huhuhuhu. Wasallam ~ IBM
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...