Sunday, June 1, 2014

SUSPEK TEMBAK AHLI PERNIAGAAN DI TEMERLOH DI KENAL PASTI

AHAD, 01 JUNE 2014
PUNCA sebenar berluasanya kes tembak dan bunuh ini harus dikaji dengan lebih mendalam oleh pihak berwajib dan harus bertindak segera. Ianya di ketagori kes jenayah berat. Persoalanya, bagaimana penjenayah di negara kita ini mendapat bekalan senjata api seperti Pistol ini dengan mudah?. Mudah sungguh mencabut nyawa orang di negara kita ini. Kes dibawah ini umpanya, sungguh mudah. Tembak, lari. Awas, jenayah ada dimana-mana :


Pihak polis sudah mengenal pasti suspek yang terbabit dalam kes menembak seorang ahli perniagaan di hadapan sebuah klinik swasta di Jalan Zabidin, Temerloh semalam. Ketua Polis Pahang, Datuk Sharifuddin Ab Ghani berkata keterangan juga sudah diambil daripada beberapa saksi. Maklumat mengenai suspek yang dipercayai lebih daripada seorang itu sudah kita perolehi dan kita percaya suspek yang masih berada di daerah itu akan diberkas secepat mungkin, katanya. Beliau berkata siasatan awal mendapati motif kejadian berkaitan dengan urusan perniagaan. Ahli perniagaan berusia 37 tahun itu masih dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh dan dilaporkan dalam keadaan stabil. Mangsa ditembak sebanyak tiga kali di rusuk kiri pada pukul 8.15 malam. 
Menurut saksi, mangsa dilihat sedang berbual-bual dengan suspek di hadapan klinik terbabit sebelum kedengaran bunyi tiga das tembakan yang menyaksikan mangsa rebah sementara suspek melarikan diri dipercayai dengan sebuah kereta. Sementara itu, Sharifuddin berkata sebuah kedai serbaneka 24 jam di Indera Sempurna di sini disamun seorang lelaki bersenjatakan pedang samurai kira-kira 6 pagi tadi. Beliau berkata suspek yang menutup muka dengan kain meluru masuk ke dalam premis tersebut sambil mengacukan pedang samurai kepada seorang pekerja wanita dan mengarahkannya mengeluarkan wang dari kaunter. Suspek turut mengambil beberapa kotak rokok dan sebotol air minuman sebelum melarikan diri dengan motosikal, katanya. Mudahnya merompak dan bunuh orang ye ~ IBM.  SUMBER – Bernama, 
Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...